Tarihçe
Nusretbey
2000 yılında ilk bağımızı kurduk. ilk olarak Cabernet Sauvignon, Merlot ve Şiraz üzümleri ile başlandı. Gökçeada (imroz) çeşidi olarak şaraplık Kalabaki ile devam edildi. Pinot Noir kırmızı gibi şaraplık üzümle birlikte Chardonnay ve Narince gibi beyaz şaraplık üzüm dikimi yapıldı. Gaziantep yöresine ait Antep Karası şaraplık üzüm dikimi yapıldı. Elazığ ve Malatya yöresine ait Öküz Gözü, Malatya Siyahı ve 40 çeşit sofralık üzümle birlikte yaklaşık olarak 70 bin (omca) asma dikimi gerçekleşti.
Omcalarımızın yaşları aşağı yukarı 17 yıl ile 1 yıl arasıdadır. Türkiyede ilk organik bağcılığı biz başlattık. Omcalarımız (asmalarımız) 7 yaşına girdiğinde Türkiyede ilk organik şarabı ürettik.
Organik Ada Projesi
Nusret Avcı tarafından 1999 da başlatılan ve daha sonra Kaymakamlık ile ilgili kuruluşların ve üreticilerin kabulü ve ilgilenmeleri ile Organik Ada fikri doğmuştur. Tarım bakanlığı tarafından da Organik Ada ilanı verilerek ilgili karar aşamasına gelinmiştir.
Sosyal ve Sportif Faaliyetler
Gökçeada’nın sörf kalitesi çok yüksektir. Bu amaçla kurulmuş olan sörf okulları mevcuttur. Tuz gölü filamingoları ile çok ünlüdür. Koruma altındadır. Uluslar arası boyutta Citta Slow (yavaş şehir) ilan edilmiştir.
Sosyal Faaliyetler
Gökçeada’da gönüllü kuruluşlar ve meslek örgütleri Belediye gibi kuruluşlarla birlikte gönüllü kişiler, şirketler ve kaymakamlığın da katıldığı sosyal faaliyetler sürdürülmektedir. Bu doğrultuda bizlerde şirketlerimiz ve vakıf faaliyetlerimizle sürece katılmaktayız.
Doğa ve Doğal Yaşama
Katkılarımız
Doğa tarihi ile ilgili bilgi, belge ve araştırmalar müzemizde teşhir edilmektedir. Gökçeada’mızın doğal yaşamı, ormanları, başta flamingolar olmak üzere diğer kuşlar ve bitki örtüsünün araştırılmasının yanı sıra endemik bitkiler ile ilgili çalışmalar da sürdürülmektedir.
Tesislerimiz
Mahsen, Kafeterya, Kültür ve Doğa Müzesi öne çıkan tesislerimizdendir.
Mahsen
Şarap fabrikası literatürünün öngördüğü şekilde, kabya bağlarının içinde küzeye rastlayan yönünde 45° eğim içine kazı yapılarak gömülmüştür. Blok betonla yapılmış olup 50 cm taş duvarla çevrilmiştir. Üretim ortamına bitişik mahsenleri mevcuttur. Hasat yapılan üzümler iki saat içinde şıraya dönüşmektedir. Şişeleme sonrası şaraplar mahsende bekletilmektedir.
Kültür & Doğa Müzesi
25 milyon yaşındaki fosil ağaç müzemizin önemli objesidir. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri bölümü hocaları tarafından ortaya çıkarılan fosil ağacın Midilli Adasındaki fosil ağaç ve müzesiyle benzerlik tespiti yapılmıştır. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Şengör ve öğrencileri tarafından yapılan Gökçeada araştırmalarındaki bulguların müzemize bağışı ile birlikte Gökçeada’nın kazı objelerini diğer kültür ve doğa objelerini teşkil etmektedir. Müze Nusretbey Vakfı tarafından işletilmektedir.
Kafeterya
Müze gezisi sonrası ara vermek ve kahve, çay, dondurma vs gibi ihtiyaçlar için kafe bölümündeki molada barkovizyonda 20 yıllık öykümüz izlenecektir. Ayrıca sanat galerisine bağlı sergilerde izlenecektir.
Gökçeada
Ada nüfusunun çoğunluğu işçi, memur kesiminin yanı sıra tarım, hayvancılık ve son yıllarda büyük bir gelişme gösteren ev pansiyonculuğu ile uğraşan insanlardan oluşur.
280 km2 olan Gökçeada, Eceabat sahilinden 45 km uzaklıkta olup kış aylarında yaklaşık 8000 nüfuslu olup, yaz aylarında ise bu rakam yaklaşık 30.000 ‘in üzerindedir.
Organik Tarım kapsamında Zeytincilik, Bağcılık ve Hayvancılık yapılmaktadır. Doğal güzellikleri ve hava kalitesi çok yüksektir. Gökçeada doğumlu yurttaşlarda ortalama yaş 90’dır Balta girmemiş orman dokusuna sahiptir. Ortalama yükseltisi 500 m. dir. Son zamanlarda tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği başta lavanta olmak üzere gelişmektedir.
8000 yıllık Uğurlu ve 5000 yıllık Yenibademli köyünde arkeolojik kazılar yapılmaktadır. 3 adet şaraphane, birisi soğuk sıkım olmak üzere 4 adet zeytinyağı fabrikası bulunmaktadır.
Gökçeada maviyle yeşilin buluştuğu bir yerdir. Bakir kalmış koyları, eşsiz manzaraları ile her sene turistlere kapılarını açmaktadır.
Satış Noktalarımız
Etis Shop
Etis’in iki anlamı bulunmaktadır. Bunlardan ilki Ekolojik Tarım Ürünleri ve Turizm İşletmesi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin kısaltmış halidir. Ayrıca Etis Anadoluda kurulan bir Türk devleti olan Eti’lerin isminden gelmektedir.
Kuruluş tarihi 2011’dir. Etis bünyesinde bağcılık, şarap üretimi ve meyve suyu üretimi organik olarak yapılnaktadır.
Üzüm çekirdeği yağı, kantaron yağı, lavanta yağı ve zeytinyağı organik olarak üretilmektedir.
Etis Ekolojik ve Nusretbey Şarapları olarak her iki mağazamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Merkezde bulununan şubemizden tüm ürünlerimize kolayca ulaşabilir, merkezin hemen bitiminde bulunan şubemizde ise Kültür ve Doğa müzemizi görebilir, Kabya cafe ve satış noktamızı ziyaret edebilirsiniz.